De Occiflex behandeling - leren en herhalen

Een volledige Occiflex behandeling die zal resulteren in pijnafname bestaat uit de volgende procedures:


1. Onderzoek

Tijdens het onderzoek wordt de patiënt op de gebruikelijke manier onderzocht. Er wordt een anamnese afgenomen (een intakegesprek) en er zal een fysiek onderzoek plaatsvinden. Ook kan een vragenlijst worden afgenomen om naderhand de vooruitgang objectief te kunnen vaststellen. Naast deze activiteiten zal ook een bewegingsanalyse met de Occiflex worden gedaan.

De patiënt wordt in ruglig op de Occiflex geplaatst. Hij is voorzien van een bewegingssensor waarmee een zeer nauwkeurige, maar geheel vrije positiemeting in de ruimte kan plaatsvinden. De behandelaar is hiermee staat om bewegingen zoals voor- en achterwaards buigen, roteren of zijwaards buigen en eventueel combinaties daarvan te meten.

De therapeut kan ook het exacte bewegingstraject voor de (mobilisatie)behandeling opnemen. Met een eenvoudige druk op de knop wordt dan het volledige bewegingstraject over alle assen en in alle wenselijke richtingen opgenomen. Deze beweging, de "leer"-beweging, kan daarna worden gebruikt voor de langdurige mobilisatie. De Occiflex  zal die "leer"-beweging tijdens de behandeling uitvoeren - alleen veel langzamer en een aantal maal herhaald.


2. Behandeling

De behandeling bestaat uit het positioneren van de patiënt op de Occiflex en het selecteren het behandelingsprotocol. Gebaseerd op de "leer"-beweging wordt een therapeutisch herhaalde beweging ingesteld waarbij snelheid en bewegingsbereik kunnen worden gevariëerd.

De mobilisatiesnelheid is laag (0,5 tot 2,5 graden per seconde) waardoor de behandeling zeer ontspannend is.
De patiënt zal de Occiflex behandeling onmiddellijk waarderen, niet alleen vanwege het genezende effect, maar ook dankzij het comfort dat hij ervaart. Dankzij de nauwkeurigheid van de simulatie is het sensitisatie effect maximaal. De resultaten manifesteren zich verbluffend snel. Pijn en stijfheid nemen significant af in slechts een paar behandelingen!

Legal notices     |     Privacy policy     |     Contact