Herhaalde cervicale mobilisatie - langzaam en binnen het bewegingsbereik!

ERN 100 400x300

Mobilisatie als een behandelingsmethode voor nek- en hoofdpijn is wereldwijd bekend. De doeltreffendheid van mobilisatie kent een goede wetenschappelijke onderbouwing. Traditionele mobilisatie beperkt zich echter tot slechts enkele herhalingen en maximaliseert veelal het bereik van de beweging.

Recent onderzoek heeft aangetoond dat mobilisatie in het midden van het bewegingsbereik voor een langere periode (15 tot 20 minuten) met een zeer lage snelheid (0,5 tot 2,5 graden per seconde) veel effectiever is. Naast de mechanische effecten lijken ook sensitisatie en gewijzigde motor-planning hierbij een rol te spelen. De Occiflex maakt deze langdurige mobilisatie mogelijk.

De Occiflex neemt daarbij exact de bewegingsbaan over die door de therapeut is opgegeven. De Occiflex kan de echte fysiologische bewegingen met 6 vrijheidsgraden simuleren (6 degrees of freedom [6DoF], drie assen van rotatie en drie richtingen van translatie). Deze gesimuleerde beweging worden door de Occiflex langdurig uitgevoerd, veilig, langzaam, nauwkeurig en zéér consistent.

Legal notices     |     Privacy policy     |     Contact Member of Zimmer Medical Group